علت نامگذاری محله های مختلف استانبول

علت نامگذاری محله های مختلف استانبول

15 شهریور 1401

دانستنی

علت نامگذاری محله های مختلف استانبول
تا به حال برایتان این سوال پیش نیامده که علت نامگذاری محله های مختلف استانبول چه بوده؟ هر محله ای به هر نامی که گذاشته می شود ماجرایی پشتش بوده است. چه ماجراهایی پشت نام محله های استانبول پنهان شده است؟ در این مطلب ماجرای جالب و شنیدنی علت نامگذاری برخی از مناطق استانبول را بازگو کرده ایم. علت نامگذاری مناطق استانبول

محله امینونو استانبول

نام این محله از بسیار قدیم انتخاب شده است و مربوط به زمانی است که در دولت عثمانی، امینونو مرکز تجارت و محل رفت و آمد و زندگی دریانوردان و تاجران بود. با توجه به تعداد زیاد اجناسی که در این محل تجارت می‌شدند، امینونو پر بود از خانه‌های مالیاتی و گمرک. در این خانه‌ها اجناس ثبت می‌شد و مبلغی به عنوان مالیات دریافت می‌شد. نام این محله نیز از همین جا می‌آید. امینونو به معنای «روبه‌روی گمرک» است و این نام از آن زمان بر روی این محله مانده است.
معرفی پروژه های ساختمانی ترکیه

منطقه کادیکوی استانبول

تاریخ این محله به سال ۶۷۵ پیش از میلاد باز می‌گردد، زمانی که فینیقی‌ها در آن ساکن بودند و آن را Carhadon می‌نامیدند. کمی بعد این نام به Chalcedon تغییر یافت و پس از آنکه عثمانی‌ها حکومت ترکیه را در دست گرفتند، برای سادگی تلفظ آن را به نام کنونی یعنی کادیکوی تغییر دادند و این نام تا به امروز روی این محله باقی مانده است. اما نکته جالبی که بد نیست راجع به این منطقه بدانید این است که این ناحیه در دوران ابتدایی به شهر نابینایان مشهور بود و در مقابل این ناحیه و در آن سوی آب‌ها، بیزانس بر اساس یک پیشگویی ساخته شد. پیشگویی می‌گفت که پایتخت بزرگ باید مقابل شهر نابینایان ساخته شود.

منطقه فری کوی استانبول

این محله بیشتر جایگاه یونانیان ارتودوکس در زمان عثمانی بوده است و دلیل وجود این کلیساها نیز همین است. ولی نام فری کوی از کجا می‌آید؟ یک بازرگان فرانسوی به نام موسیو فری در اواسط قرن ۱۸ به آن جا می‌آید و در پی عمارت بزرگی که در آنجا می‌سازد، نام این محله به فری کوی یعنی محله‌ی فری تغییر می‌کند.
همه چزی درباره ی زندگی در ترکیه

منطقه ترابیا استانبول

این محله را بیشتر به خاطر غذای دریایی لذیذ و کلیساهای تاریخی‌اش می‌شناسند. در زمان امپراتوری بیزانس، مردم ترکیه به خاطر آب و هوای فوق العاده و مناظر طبیعی زیبا در این منطقه ساکن شدند. قرن پنجم بود که این ناحیه را یونانیان تراپیا به معنی درمان نامیدند. در روایتی گفته می‌شود که آن‌ها معتقد بودند آب و هوای این ناحیه شفا بخش است. در سال ۱۴۵۳ عثمانی‌ها فاتح تراپیا شدند در زمان حکومت عثمانی تراپیا خانه زمستانی سفیران کشورهای دیگر بود. سلطان سلیم دوم عاشق ماهی خوردن در این ناحیه بود او به وزیرش سوکولو مهمند پاشا دستور داد تا قصری تابستانه، در این ناحیه برای او بسازند. او این کاخ را ترابیه نامید. ترابیه علاوه بر شباهتی که به تراپیا دارد به معنی لذت نیز هست. در طول زمان این دو نام در هم ادغام شد و این محله به ترابیا تغییر نام داد