ترکیه در تمامی پایانه های مرزی کشور اقدامات لازم و تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با اپیدمی ویروس کرونا را اتخاذ کرده است.
ارزروم/خبرگزاری آناتولی
اقدامات و تدابیر پیشگیرانه ترکیه در مقابل اپیدمی ویروس کرونا (کویید-19) که از چین به دیگر کشورهای جهان منتقل شد با حساسیت بالا ادامه دارد.
ترکیه پس از شیوع این ویروس در ایران، به مسافرانی که تب، علائمی مانند سرفه، آبریزش بینی، عطسه، ضعف و مشکلات تنفسی داشتند اجازه ورود به مرزهای کشور را نداد.
مرکز پژوهشی وزارت بهداشت ترکیه در پی شیوع کرونا در ایران پیشنهاد کرد تا میزان تردد در مرزها کاهش یابد و در این راستا مرزهای ترکیه با ایران به صورت موقت بسته شد.
این تصمیم با هماهنگی وزارتهای امور خارجه، دفاع ملی، کشور، حمل و نقل، بارگانی و سایر وزارتخانه های مرتبط گرفته شده و توسط وزارت کشور به فرمانداریها گزارش شد.
با امضای سلیمان سویلو، وزیر کشور طرح ''اقدامات در دروازه های مرزی" به ادارات پلیس 81 استان کشور، ژاندارمری، اداره مهاجرت استان ها و دروازه های مرزی ابلاغ شد.
در این راستا از تاریخ 23 فوریه کلیه مرزهای زمینی بین ایران و ترکیه (مسیرهای زمینی آغری-گوربولاک، وان-کاپیکوی، حکاری- اسندره، اغدیر-دیلاوجو) و خط آهن وان-کاپیکوی بسته شد.
همچنین فعالیت قطار ترنس آسیا بین ایران و ترکیه و قطار باری و مسافرتی مسیر وان-تهران به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران به صورت موقت متوقف شد.
در راستای اقدامات پیشگیرانه، در مرز ترکیه با ایران بیمارستان های صحرایی راه اندازی شد.
- اقدامات پیشگیرانه در دروازه مرزی گوربولاک ادامه دارد
در دروازه مرزی گوربولاک شهرستان دغوبایزید استان آغری تدابیر گسترده بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از شیوع کرونا اتخاذ شد.
در این راستا شهروندان ترک که از ایران به ترکیه میآیند، پیش از انجام امور گمرکی باید از دستگاه تصویربرداری حرارتی مادون قرمز برای غربالگری حرارتی عبور کنند. این افراد پس از ورود توسط تیم پنجاه نفره پزشکی حاضر در مرز به دقت معاینه و آزمایش های لازم انجام میگیرد.
افرادی که علائم همچون تب بالا، سرفه و آبریزش بینی دارند، پس از معاینه دستگاه تنفسی با آمبولانسهای مجهز در بیمارستان دکتر یاشار ارییلماز دوغو بایزید، قرنطینه میشوند.
کسانی که از استانهای قم، مشهد، تهران، اصفهان، گیلان و آذربایجان شرقی (تبریز) ایران آمدهاند، بدون توجه به علائم شان به بیمارستانها منتقل میشوند. افرادی که از شهرهای دیگر میآیند، نیز نخست در بیمارستانهای صحرایی تحت کنترل قرار داده شده و سپس توسط پزشک خانواده معاینه میشوند. پس از پایان این پروسه به مدت 14 روز در منزلشان پیگیری میشوند.
نمونههای خون شهروندانی که در بیمارستانهای دولتی قرنطینه هستند، برای انجام آزمایش کووید-19 به آزمایشگاههای تعیین شده توسط وزارت بهداشت در ارزروم ارسال میشوند.
- روند اطلاعرسانی به شهروندان در مورد پیشگیری از کرونا
در چارچوب تدابیر اعلام شده، ماموران بهداشت به شهروندانی که در پایانه های مرزی و خانههایشان تحت کنترل هستند، بروشورهای اطلاع رسانی در مورد نکات پیشگری از ابتلا به ویروس کرونا جدید را توزیع می کنند.
در همین راستا، به ورود ابتاع خارجی از مرزها اجازه داده نمیشود و تنها شهروندان ایرانی میتوانند از پایانه مرزی وارد کشورشان شوند.
این تدابیر توسط ماموران بهداشتی در پایانه های مرزی و بیمارستانهای دولتی به طور 24 ساعته و شبانه روزی اجرا میشوند.
- تدابیر بهداشتی در مرز گرجستان در سطح بالا قرار دارد
تدابیر بهداشتی برای مقابله با کووید-19 در هر دو پایانه مرزی «چلدیر-آکتاش» و «ترک گؤزؤ» در مرز ترکیه با گرجستان نیز اعمال میشوند.
مصطفی ماسالتی، استاندار آرداهان در این زمینه به خبرنگار آناتولی با بیان این که دوربینهای حرارتی از 20 روز گذشته در این پایانهها نصب شده اند، گفت: بیمارستانهای صحرایی نیز از 29 فوریه در مرزها راهاندازی شدهاند.
وی افزود: پیشتر نیز کانتینرهای ویژه و دوربینهای حرارتی مستقر کرده بودیم. هم اکنون 8 بیمارستان صحرایی و 8 کانیتنر در این زمینه در دو پایانه مرزی مستقر شده اند. در هر دو پایانه مرزی 4 پزشک و 18 پرسنل بهداشتی حضور دارند.
- مرز نخجوان
تدابیر شدیدی در ایغدیر در مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ شد، روند این تدابیر در گذرگاه مرزی دیلاوجو با جمهوری خودمختار نخجوان و برپایی یک بیمارستان صحرایی بزرگ و 10 چادر کوچک ادامه دارد.
متقاضیان ورود به کشور از دوربینهای حرارتی گذشته و دمای بدن آنها با سه دستگاه مختلف سنجیده و سپس در بیمارستان صحرایی معاینه میشوند.
افراد مشکوک به ابتلای ویروس که علائم تب بالا و سرفه دارند در بیمارستان دولتی ایغدیر قرنطینه میشوند. این بخش بیمارستان آمبولانس، آسانسور و قسمتهای جداگانه و مخصوص دارد.
کادر پزشکی در گذرگاه مرزی دیلاوجو شبانه روز مستقر هستند.
- تدابیر شدید در ارزروم
اوکای ممیش، استاندار ارزروم به خبرنگار آناتولی گفت: تدابیر لازم با همکاری وزارت بهداشت و سایر وزارتخانههای ذیربط اتخاذ شده است. ارزروم به لحاظ موقعیت منطقهای و بهداشتی حائز اهمیت ویژه ای است. بیمارستان آموزشی و درمانی منطقه و کادر پزشکی در حالت آماده باش قرار دارد.