مدیر مرکز مطالعات اقتصادی ایران و ترکیه ضمن اشاره به تداوم تجارت میان دو کشور به صورت محدود از طریق خط آهن گفت جابجایی محصولات کشاورزی و غذایی بخشی از این برنامه است.
استانبول/ خبرگزاری آناتولی
جلال ابراهیمی، مدیر مرکز مطالعات اقتصادی ایران و ترکیه در تشریح آخرین وضعیت تجارت مشترک میان دو کشور در بحران کرونا گفت: در حال حاضر تجارت به وسیله قطار ادامه دارد، هرچند این ترددها محدود است اما امکان جابجایی کالا را فراهم کرده است.
به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، وی گفت: جابجایی محصولات کشاورزی و غذایی بخشی از برنامه این غذاهاست و برای مثال ایران از این طریق در روزهای گذشته به ترکیه هندوانه صادر کرده و از ترکیه به ایران موز صادر شده است.
ابراهیمی افزود: در حال حاضر تردد در مرزهای زمینی دو کشور تقریبا متوقف شده است، تنها با صدور برخی مجوزها، کامیونهای ایرانی که در اروپا حضور داشتند برای بازگشت به کشور امکان حضور در مرزهای مشترک با ترکیه را پیدا کردند.
وی در مورد فعالیت پروازهای هواپیمایی ماهان میان ایران و ترکیه، گفت: این پروازها نیز به شکلی محدود و در صورت نیاز برای جابجایی اقلام بهداشتی انجام میشود و در سایر حوزهها چه اقتصادی و چه تجاری پروازی در دستور کار نیست.
پیش از این فارق آلتینال، عضو مجمع اتاق تجارت و صنایع وان به خبرنگار آناتولی گفته بود: صادرات به ایران از طریق خط آهن کاپیکوی را با تعداد محدودی واگن آغاز کرده ایم.
گفتنی است سازمان هواپيمایی کشوری ترکیه 23 فوریه (4 اسفند) از توقف پروازهای مسافری و باری بین ترکیه و ایران به دلیل شیوع کرونا تا اطلاعیه ثانوی خبر داد.