فرهنگ و آداب و رسوم ترکیه

فرهنگ و آداب و رسوم ترکیه

15 شهریور 1401

دانستنی

فرهنگ و آداب و رسوم ترکیه
درخواست مشاوره در ترکیه
هر کشوری دارای فرهنگ و آداب و رسوم مخصوص به خود است که در بین کشورهای دیگر پر رنگ تر است ولی به این معنی نیست که کشورهای دیگر این فرهنگ را ندارد به عنوان مثال وقتی می گوییم ایرانی ها مسلمان هستند و به دین اسلام پایبندند به این معنا نیست که کشورهای دیگر مسلمان نیستند. کشور ترکیه از آن دسته از کشورهایی است که هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند پس دانستن فرهنگ و آداب و رسوم مردم ترکیه خالی از لطف نیست. فرهنگ مردم ترکیه: فرهنگ ترکیه شباهت بسیار زیادی با فرهنگ ایران دارد و ایرانی ها راحت می توانند با آنها ارتباط برقرار کنند. ترکیه کشوری اوراسیایی است که دارای آئین های سنتی و تاریخی غنی می باشد. بیش از ۹۹ درصد مردم ترکیه مسلمان هستند و درصد کمی از آنها را یهودیان و مسیحیان تشکیل داده اند. مردم کشور ترکیه به دستورات دینی پایبند هستند و از صحبت کردن درباره تاریخ کشورشان لذت می برند پس اگر می خواهید روابط دوستانه و صمیمی با آنها برقرار کنید حتما در مورد تاریخ کشورشان بپرسید. مردم ترکیه: زبان رسمی مردم ترکیه، ترکی استانبولی است و زبان کردی و عربی در برخی از نقاط رواج دارد. مردم این کشور ظاهری آراسته، پاکیزه و مرتب دارند، بسیار مودب، مهربان و مهمان نواز هستند، در قید و بند القاب و صفات نیستند،  برای احترام ترجیح می دهند یکدیگر را آقا، خانم و یا با اسم کوچک خطاب کنند و علاقه زیادی به روابط طولانی دارند. ترک ها وطن پرست هستند و علاقه شدیدی به فوتبال دارند پس هنگام صحبت کردن با آنها حتما در این مورد نیز صحبت کنید. هدیه و سوغاتی دادن در بین مردم ترکیه رواج دارد و جرئی از رسوم این کشور است. رسوم غذاخوردن در بین مردم ترکیه: ترک ها عاشق غذا خوردن هستند و در وعده های غذایی آنها همیشه گوشت، ماهی، نان و سالاد موجود است. اغلب وسط غذا شروع به سیگار کشیدن می کنند و بعد از خوردن نوشیدنی به سراغ وعده بعدی غذا می روند. بعد از غذا میوه، آجیل، چای یا قهوه سرو می کنند. آداب و رسوم کاری:
  • ترک ها اکثرا ترجیح می دهند با کسانیکه می شناسند کار کنند.
  • بیشتر قرارهای کاری خود را در رستوران ها می گذارند و همیشه میزبان هزینه رستوران را پرداخت می کند. تقسیم کردن هزینه، اصرار بیش از حد برای حساب کردن در ترکیه امری عجیب است.
  • ارتباط چشمی موقع صحبت کردن نشانه احترام گذاشتن در ترکیه است زیرا ترک ها آن را نشانه صداقت شما می دانند.
پوشش و لباس در مکان های مختلف: در بین مردم ترکیه پوشش نشانه احترام محسوب می شود. خارج از مکان های گردشگری و تفریحی در صورتیکه زنان لباس نامناسب داشته باشند با واکنش های ناخوشایندی از طرف مردم مواجه می شوند و در مکان های مذهبی زنان سر، شانه، بازو و پای خود را می پوشانند. جایگاه زن و مرد در ترکیه: در ترکیه مرد رئیس خانه به حساب می آید و طبق قانون، بعد از ازدواج زن نام خانوادگی شوهر را به خود می گیرد. در ترکیه چند همسری ممنوع است و ازدواج ها باید به صورت رسمی ثبت شود. ازدواج در ترکیه: در مراسم خواستگاری عروس و داماد نوعی قهوه ترک به نام میرا را کم کم می خورند و در حین خوردن باهم صحبت می کنند. در انتها اگر فنجان قهوه را روی میز بگذارند یعنی به تفاهم رسیده اند و اگر فنجان قهوه در دستشان باشد به این معنی است که نیاز به صحبت بیشتری دارند. عروسی رفتن در ترکیه نیاز به دعوت ندارد و در مراسم عروسی چندین صندلی خالی برای افراد که غریبه هستند تدارک دیده می شود. داشتن چندین همسر در ترکیه ممنوع می باشد. همچنین ازدواج مذهبی (صیغه ای) در این کشور غیر قانونی است. یکی از رسوم جالب ترکیه این است که هنگام عروسی دوستان عروس نام خود را درون کفش عروس می نویسند و بعد از پایان مراسم کفش را در می آورند و اگر نام کسی پاک شده باشد به معنی آن است که آن دختر به زودی ازدواج خواهد کرد.
در آقای ترکیه هدفمند تبلیغ کن