دلایل سرمایه گذاری در ترکیه

دلایل سرمایه گذاری در ترکیه

29 مرداد 1402

حقوقی

دلایل سرمایه گذاری در ترکیه

سرمایه گذاری در ترکیه به دلیل موقعیت استراتژیک، جمعیت جوان و پویا، اقتصاد رو به رشد و فرصت های مختلف سرمایه گذاری می تواند گزینه جذابی باشد. با این حال، انجام تحقیقات کامل و در نظر گرفتن چندین فاکتور قبل از هر تصمیم سرمایه گذاری مهم است. سوالی که شاید در ذهن بسیاری از افراد نقش ببندد این است که چرا در ترکیه سرمایه گذاری کنیم؟ مزیت های سرمایه گذاری در ترکیه چیست؟ در این مقاله می خواهیم شما را با این مزیت ها آشنا کنیم.

درخواست مشاوره در ترکیه

20 دلیل برای اینکه چرا باید در ترکیه سرمایه گذاری کنیم

۱- اقتصاد موفق

 با وجود چالش های گاه و بیگاه، ترکیه در دهه گذشته رشد اقتصادی ثابتی را تجربه کرده است. این کشور دارای اقتصاد متنوعی از جمله تولید، کشاورزی، گردشگری و مالی است. ترکیه کشوری است که رشد اقتصادی آن سالانه افرایش می یابد. آمارها نشان می دهد در سال ۲۰۰۲ تولید ناخالص داخلی این کشور حدود ۲۳۱ میلیارد دلار بوده و سالانه افرایش پیدا کرده است و در سال ۲۰۱۷، سه برابر شده که به ۸۵۱ میلیارد دلار رسیده است. رشد سالانه تولید ناخالصی داخلی بین ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷، ۵% بوده که این یریع ترین نرخ رشد در بین دیگر کشورهای عضو OECD است. این کشور در سال ۲۰۱۷ رتبه سیزدهم اقتصاد بزرگ جهان را از آن خود کرده است.

۲- صنعت گردشگری

یکی از عوامل تعیین کننده اقتصاد خوب هر کشوری، گردشگران و توریستان آن کشور است. در سال ۲۰۱۸ بیش از ۵ میلیون گردشگر از ترکیه دیدن کرده اند و درآمد آن معادل ۳۰ میلیارد دلار بوده است.  ترکیه با تاریخ غنی، فرهنگ متنوع و زیبایی های طبیعی، یک مقصد گردشگری محبوب است. بخش گردشگری فرصت های سرمایه گذاری در هتل ها، استراحتگاه ها، آژانس های مسافرتی و زیرساخت های مرتبط را ارائه می دهد. به خاطر داشته باشید که صنعت گردشگری بر اساس شرایط اقتصادی جهانی می تواند مستعد نوسانات باشد.

۳- صادرات موفق

طبق آمارهای منتشر شده از موسسه آمار ترکیه در سال ۲۰۱۸، ارزش صادرات بخش خصوصی با افزایش ۳۶۶ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۲، به ۱۶۸ میلیارد دلار رسیده است.

۴- نیروی کار متخصص جوان

طبق سرشماری های سال ۲۰۱۷، ترکیه بیش از ۸۱ میلیون نفر جمعیت دارد و نیمی از این تعداد زیر ۳۳ سال دارند و همین امر باعث شده که ترکیه به یکی از کشورهای برزگ جمعیت جوان اتحادیه اروپا تبدیل شود.

 ترکیه دارای نیروی کار جوان و تحصیلکرده است که می تواند برای مشاغلی که به نیروی کار ماهر نیاز دارند مفید باشد. این کشور تعداد زیادی فارغ التحصیل دانشگاهی به ویژه در رشته های فنی تولید می کند که یک منبع استعداد برای صنایع مختلف فراهم می کند.

۵- نیروی کار با کیفیت و رقابتی

  • بیش از ۳۲ میلیون نیروی جوان ترکیه تحصیل کرده و با انگیزه هستند.
  • بیش از ۸۰۰۰۰۰ فارغ التحصیل از ۱۸۳ دانشگاه مختلف
  • بیش از ۹۸۵۰۰۰ فارغ التحصیل دبیرستان که نیمی از آنهت از دبیرستان فنی و حرفه ای می باشند.

بیشتر بخوانید: فرانچایز در ترکیه

سرمایه-گذاری-در-ترکیه

۶- بازار ملی بزرگ

  • افزایش اشتراک پهنای باند اینترنتی از ۰.۱ میلیون به ۶۹ میلیون بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷
  • افزایش میزان اشتراک تلفن همراه از ۲۳ میلیون به ۷۸ میلیون بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷
  • افزایش مصرف کنندگان کارت های اعتباری از ۱۶ میلیون به ۶۳ میلیون بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷
  • افزایش کاربران حمل و نقل هوایی از ۳۳ میلیون به ۱۹۳ میلیون بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷
  • افزایش گردشگران خارجی از ۱۳ میلیون به ۳۸ میلیون بین سال های ۲۰۰۲ تا۲۰۱۷

 ۷- توافق نامه سفارشی با اتحادیه اروپا

  • از سال ۱۹۹۶ توافقنامه گمرکی اروپا در حال اجراست و توافقنامه تجارت آزاد با ۲۱ کشور
  • مذاکرات مداوم در مورد مشارکت اتحادیه اروپا

۸- مالیات پایین

  • مالیات ارگان ها اعم از سازمان ها و شرکت ها از ۳۰% به ۲۰% کاهش پیدا کرده است. (برای سال های ۲۰۸ تا ۲۰۲۰ به ۲۲% درصد تغییر کرده است)
  • معافیت کامل یا جزئی از مالیات و حمایت از سهم تامین اجتماعی کارفرمایان برای بیمه کارکنان، اختصاص زمین به شرکت هایی که در مناطق توسعه فناوری، مناطق صنعتی و مناطق آزاد هستند.

۹- بزرگترین شاهراه انرژی اروپا

۷۰% منابع انرژی طبیعی جهان در نزدیکی ترکیه در ضلع شرقی آن قرار دارد. با توجه به این موضوع که بزرگترین مصرف کننده های انرژی در غرب ترکیه واقع شده، این کشور به یک نقطه اصلی در انتقال انرژی تبدیل شده است.

۱۰- زیرساخت عالی

  • امکانات حمل و نقل ساختار یافته برای اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا
  • زیرساخت های تکنیکی و توسعه یافته در زمینه های حمل و نقل، مخابرات و انرژی

11- پتانسیل بازار

ترکیه دارای یک بازار داخلی بزرگ با جمعیت بیش از 80 میلیون نفر است که فرصت هایی را در بخش های مختلف مانند خرده فروشی، املاک و مستغلات، کالاهای مصرفی و خدمات فراهم می کند.

سرمایه گذاری

12- موقعیت استراتژیک

ترکیه به عنوان پلی بین اروپا و آسیا عمل می کند و آن را به یک مرکز تجاری و حمل و نقل مهم تبدیل می کند. موقعیت مکانی آن فرصت هایی را برای سرمایه گذاری های فرامرزی و دسترسی به بازارهای متعدد ارائه می دهد.

بیشتر بخوانید: راه های سرمایه گذاری در قبرس شمالی

13- توسعه زیرساخت

دولت ترکیه سرمایه گذاری زیادی در پروژه های زیربنایی از جمله حمل و نقل، انرژی و مخابرات انجام داده است. این پیشرفت ها باعث افزایش اتصال و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در بخش های مرتبط می شود.

14- مشوق های سرمایه گذاری

دولت ترکیه مشوق های مختلفی را برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) ارائه می دهد. این مشوق ها شامل معافیت های مالیاتی، کاهش حقوق گمرکی، تخصیص زمین یارانه ای و حمایت از فعالیت های تحقیق و توسعه است.

15- ثبات سیاسی و اقتصادی

در حالی که نظارت بر تحولات سیاسی و اقتصادی ضروری است، ترکیه در مقایسه با برخی از کشورهای همسایه، فضای سیاسی نسبتاً با ثباتی دارد. با این حال، توصیه می شود در مورد خطرات احتمالی یا تغییر در مقررات به روز بمانید.

16- ریسک ها و چالش ها

برای هر سرمایه گذاری، ریسک هایی نیز وجود دارد. برخی از چالش های ترکیه شامل نوسانات ارز، تورم، تنش ها و درگیری های منطقه ای است. ارزیابی ریسک کامل انجام دهید و سرمایه گذاری های خود را برای کاهش ریسک های احتمالی متنوع کنید.

17- محیط کارآفرینی

ترکیه دارای یک اکوسیستم کارآفرینی پر جنب و جوش است، به ویژه در بخش هایی مانند فناوری و استارت آپ ها. استانبول، به ویژه، دارای صحنه پررونقی استارتاپی است که از ایده های تجاری نوآورانه حمایت می کنند.

18- دسترسی به بازارهای منطقه ای

نزدیکی ترکیه به اروپا، خاورمیانه و آسیای مرکزی دسترسی به یک پایگاه بزرگ مصرف کننده و بازارهای منطقه ای را فراهم می کند. این مزیت جغرافیایی می تواند توسط شرکت هایی که به دنبال گسترش دامنه خود به خارج از ترکیه هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

19-  توسعه بخش مالی

بخش مالی ترکیه دستخوش اصلاحات قابل توجهی شده است که باعث افزایش شفافیت و ثبات شده است. بورس اوراق بهادار استانبول فرصت هایی را برای سرمایه گذاری در شرکت های بورسی فراهم می کند و بخش بانکی خدمات مالی مختلفی را ارائه می دهد.

20-  قراردادهای تجارت آزاد

ترکیه با چندین کشور از جمله اتحادیه اروپا موافقت نامه های تجارت آزاد امضا کرده است که دسترسی ترجیحی به این بازارها را فراهم می کند. این می تواند برای مشاغلی که در فعالیت های صادرات محور فعالیت می کنند سودمند باشد.

در آقای ترکیه هدفمند تبلیغ کن