دانشمندان ترکیه در زمینه تولید پروتئینی برای انسداد چسبندگی ویروس کرونا بر روی سلولهای انسان تلاش میکنند.
آنکارا/خبرگزاری آناتولی
مصطفی وارانک، وزیر صنعت و فناوری ترکیه چندی پیش اعلام کرد که در راستای مقابله با ویروس کرونا، بستری را با هماهنگی سازمان تحقیقات علمی و تکنولوژی کشور «توبیتاک» و پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی مرکز تحقیقات دانشگاه مارمارا، برای حمایت از پروژه ساخت واکسن و داروی ویروس کرونا (کووید-19) راه اندازی کرده اند.
در این راستا پرفسور اورارتو شکر، از اساتید دانشگاه بیلکنت در گفتوگو با خبرنگار آناتولی درخصوص فعالیت و پژوهش هایی که برای کشف داروی ویروس کرونا انجام داده اند، اظهار داشت: در حال تحقیق و بررسی بر روی تولید پروتئینی برای انسداد چسبندگی ویروس کرونا بر روی سلولهای انسان هستیم و طراحی دو پروتئین مختلف در این زمینه را به پایان رسانده ایم، اکنون روی مرحله تولید آزمایشی کار می کنیم. طی 6 تا 9 ماه مراحل پاراکلینیکی را به پایان خواهیم رساند و یک داروی جدید و مؤثر برای بیماران آلوده به ویروس کرونا تولید خواهیم کرد.
وی افزود: پروتئین طراحی شده برای درمان ویروس عامل تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو را برای این پروژه مورد استفاده قرار دادیم و در این راستا با پروفسور آیکوت اوزکول، مدیر موسسه بیوتکنولوژی دانشگاه آنکارا همکاری داریم.
شکر در ادامه تصریح کرد: با کشف این پروتئین می توانیم جلوی انتشار ذرات ویروس در بیماران را بگیریم. با همکاری مهندسان ژنتیک و کارشناسان زیست شناسی مصنوعی طراحی دو پروتئین را به پایان رساندیم. اکنون در مرحله تولید آزمایشی هستیم. پس از اتمام این مرحله دکتر اوزکول و تیم وی پروتئین تولید شده علیه ویروس کرونا را مورد آزمایش قرار خواهند داد. در صورت موفق بودن این روند، مراحل کارآزمایی بالینی را آغاز خواهیم کرد.