محقیقان ترکیه در حال کار روی ساخت کیتهای مولکولی تشخیص ویروس کرونا هستند.
آنکارا/خبرگزاری آناتولی
شرکت تکونولوژي «نانو بیز»(NANOBİZ) وابسته به دانشگاه فنی خاورمیانه ترکیه(ODTÜ)٬ آغاز به تولید کیتهای بومی تشخیص ویروس کرونا(کووید-19) کرد.
این شرکت با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این کیتهای تشخیص مولکولی که با حمایت سازمان صنایع دفاعی و وزارت خانههای صنایع و تکنولوژی و بهداشت تولید میشود٬ قادر خواهند بود در کمترین زمان ویروس کرونا را تشخیص دهند.
کیتهای مذکور با نمونه های گرفته شده از بیمار استفاده شده و می توانند نتیجه آزمایش فورا از طریق تلفنهای همراه ثبت کنند.
همچنین این شرکت در حال ساخت دستگاه هایی است که در صورت لزوم استفاده از کیت ها در مراکز مراقبت های بهداشتی اولیه، ایستگاه های سیار تشخیص، فرودگاه ها، گذرگاه های مرزی و واحدهای نظامی را امکان پذیر می کند.
این پروژه به سرپرستی پروفسور حسین آونی اوکتم٬ عضو هیئت علمی دانشگاه اورتا دوغو انجام می شود و علاوه بر این مطالعات، محققان این شرکت در همکاری با موسسات و نهادهای دیگر به مرحله پایانی تولید تست سریع آنتی بادی در قالب دستگاههای تشخیص کاغذی رسیده اند.
پروفسور اوکتم در این باره اعلام کرد: این کیتهای تشخیص مولکولی می توانند در مدت زمان 60 دقیقه با استفاده از نمونه های بیمار و بدون نیاز به آماده سازی طولانی مدت و پر زحمت نمونه ها٬ نتایج بسیار دقیقی را ارائه کنند.