وقتی صحبت از سفر و تفریح به میان میآید، اولین چیزی که به ذهنمان میرسد این است، به جایی سفر کنیم که همزمان همه نیازهای ما را مثل تفریحات آبی، جاذبه های تاریخی گردشگری، خرید، رستوران، کافه و... برطرف کند. یکی از شهرهایی که میتوان در نظر گرفت استانبول است، آقای ترکیه امروزمیخواهد بیشتر در مورد استانبول با شما صحبت کند، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید: جاذبه های گردشگری استانبول
استانبول شهری دو تکه میان آسیا و اروپا، نمایشی همیشگی از فرهنگ، سنت و تاریخ ترکیه را در کنار زیبایی های امروزیاش اجرا میکند. قرار گرفتن استانبول بین دو دریای سیاه و دریای مرمره، تابستان های شرجی و زمستان های پر از برف و بارانی برایش ساخته است. بهترین وقت سفر به استانبول، فصل بهار و اوایل پاییز است که دمای هوا حداکثر ۲۳ درجه میشود و رطوبت هم بسیار پایین است.بعد از وارد شدن به استانبول و از همان فرودگاه شاید اولین پیزی که توجه مسافران را جلب میکند پرچم های قرمزترکیه است که در همه جا دیده میشود، علاقه و تعصب ترک ها به ملیت و رهبرشان باعث شده که شهر بزرگ استانبول همیشه در یک جشن ملی به نظر برسد.
استانبول، برای دسترسی بهتر در کدام منطقه اقامت داشته باشیم
برای اقامت در استانبول اگر خیلی اهل گشت و گذار هستید و ترجیح میدهید از جاهای دیدنی دور نباشید بهتر است در یکی از دو محله تکسیم یا سلطان احمد اقامت داشته باشید. تقسیم اصلی ترین بخش در قسمت اروپایی و سلطان احمد در مرکز همین قسمت است.هر دوی این ها به مراکز خرید و دیدنی های تاریخی نزدیک هستند و هتل هایی با سرویس های متنوع و قیمت های متفاوت دارند.
استانبول، محبوب ترین جذابیت های استانبول
محبوب ترین جذابیت استانبول برای مسافران، کاخ ها، مسجدها، کلیساها و قصرهایی است که قدمت آن ها به سال های خیلی دور میرسد. یکی از مشهورترین آنها مسجد سلطان احمد در محلهی سلطان احمد است. مسجدی با معماری زیبا و شش منارهی آبی که به مسجد آبی معروف شده. روبه روی مسجد سلطان احمد موزه تماشایی ایاصوفیه قرار گرفته که سرسرای وسیعش، دنیایی از فرهنگ و هنر اسلامی ترکیه را در خودش جای داده است. در بالای منطقهی سلطان احمد و نزدیک به شاخ طلایی، مدخلی که بخش قدیمی و جدید استانبول را از هم جدا میکند، کاخ توپکاپی است که نزدیک به چهارصد سال مرکز سلاطین عثمانی بوده و امروز کلکسیونی از عتیقه جات عثمانی را به نمایش میگذارد و چشم انداز زیبایی به تنگهی بسفر دارد. تنگه بسفر همان مکانی است که دریای سیاه و مرمره را به هم متصل میکند و استانبول را بین آسیا و اروپا تقسیم کرده. کاخ دولما باهچه نیز در ساحل تنگه بسفر قرار دارد و تمام ساعت های این کاخ روی نه و پنج دقیقه ثابت ماندهاند، ساعتی که آتاتورک در تاریخ ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ در دولما باهچه از دنیا رفت.
استانبول یکی از شهرهایی است که تقریبا تمام وسیله نقلیه عمومی را دارد، تاکسی، دلموش، تراموا، اتوبوس و مترو و حتی قایق برای عبور و مرور بین بخش آسیایی و اروپایی. ولی یکی از جاهایی که به تاکسی نیازی نیست و پیاده روی خوش میگذرد، خیابان معروف استقلال است، خیابانی طولانی که از میدان تکسیم شروع میشود و تنها وسیله نقلیهاش یک تراموای قدیمیست که طول خیابان را طی میکند. دو طرف خیابان استقلال مملو از فروشگاه، کافه، قهوهخانه و رستوران است و گروه های موسیقی در پیاده رو برنامه اجرا میکنند.
استانبول، جزیره بیوک آدا
از دریای زیبای مرمره تنها به آب های گرم و ساحل زیبایش اکتفا نکنید، اتفاقات زیباتری اینجا میافتد، دریای مرمره دارای ۹ جزیره کوچک و دیدنی است که به آنها شبه جزیره آدوالر میگویند. هر روز کشتی ها به این جزیره ها رفت و آمد میکنند. بزرگ ترین جزیره، جزیره بیوک آدا است که عبور و مرور با وسایل نقلیه موتوری درآن ممنوع بوده و رفت آمد با دوچرخه و درشکه انجام میشود. در فصل گرما، ورزش های آبی در جزیره ها ممکن است و خوردن یک ناهار در محیط منحصر به فردشان حتما خوش میگذرد.
استانبول، چند محله قدیمی استانبول
استانبول محله های زیادی دارد که هر کدام با حال و هوای خاص خود بسیاردیدنی و جذاباند. محله اورتاکوی در بخش اروپایی، در حاشیه ساحل قرار دارد و پر از رستوران و کافه های کنار آب و اسکله و قایق های تفریحی با امکان پذیرایی از مسافران است. محله بیاوغلو هم در همین بخش اروپایی ست و با خیابان استقلال و کوچه پس کوچه های تو در تو و دوست داشتنیاش یکی از شلوغ ترین محله های استانبول به شمار میرود. بیاوغلو بین هنرمندان هم محبوبیت فراوانی دارد و دم غروب کافه ها و رستوران هایش پر از جمعیت میشوند. خیابان کوچک و کم زرق و برق چکورکوما هم با سمساری هایی پر از عتیقهجات و ویترین های خیره کنندهاش از خیابان های محبوب این شهر است. بشیکتاش هم یکی از قدیمی ترین و پر جمعیت ترین محله های استانبول است که در جنوب تنگهی بسفر و در بخش اروپایی واقع شده است.علاوه بر تردد یکی از مهمترین خطوط اتوبوس های عمومی و ایستگاه دولموش در بشیکتاش، یک اسکله کشتیرانی هم دارد که کشتی ها از آنجا به سمت بخش آسیایی میروند و چند ایستگاه در چند محله مختلف دارد.