راهنمای قوانین کار ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان

راهنمای قوانین کار ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان

4 اسفند 1401

حقوقی

راهنمای قوانین کار ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان

ترکیه مجموعه ای جامع از قوانین کار دارد که روابط استخدامی بین کارفرمایان و کارمندان را تنظیم می کند. این قوانین طیف وسیعی از مسائل از جمله ساعات کار، دستمزد، تامین اجتماعی، پایان کار و ایمنی محل کار را در بر می گیرد. کارفرمایان و کارمندان در ترکیه مشمول مجموعه ای جامع از قوانین کار هستند. کارفرمایان باید این قوانین را رعایت کنند تا از جریمه ها و اختلافات قانونی جلوگیری شود. کارکنان نیز باید از حقوق و حمایت های خود در این قوانین آگاه باشند. در مقالات قبلی درباره کار در ترکیه و نحوه گرفتن مجوز کار در ترکیه صحبت کرده بودیم حال در این مطلب قصد داریم درباره  قوانین کار در ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: راه های پیدا کردن کار در ترکیه

همه چزی درباره ی زندگی در ترکیه

 قوانین کار در ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان

قراردادهای کاری

در ترکیه قراردادهای کاری می تواند کتبی یا شفاهی باشد. با این حال، توصیه می شود که کارفرمایان برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم یا اختلاف، قراردادهای کاری کتبی تهیه کنند. قرارداد باید شامل اطلاعات زیر باشد:

  • عنوان شغلی و وظایف کارمند
  • تاریخ شروع و مدت زمان استخدام
  • ساعات کاری و روزهای تعطیل
  • حقوق و مزایا
  • مفاد فسخ و دوره اعلان
  • قوانین و مقررات محل کار

ساعات کاری یکی دیگر از قوانین کار در ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان

حداکثر ساعت کار در روز در ترکیه هشت ساعت و حداکثر ساعت کار در هفته 45 ساعت است. کارفرمایان باید حداقل یک روز در هفته به کارکنان خود اجازه دهند مرخصی دهد. کارمندانی که بیش از ساعات کاری عادی خود کار می کنند، مستحق دریافت حقوق اضافه کاری هستند.

دستمزد

حداقل دستمزد در ترکیه هر ساله توسط دولت تعیین می شود در سال 2023 حداقل دستمزد 8500 لیر اعلام شد. کارفرمایان باید حداقل دستمزد را به کارمندان خود بپردازند. دستمزد باید به لیر ترکیه و به صورت نقدی یا از طریق حواله بانکی پرداخت شود.

کار-در-ترکیه

امنیت اجتماعی

کارفرمایان باید ظرف 30 روز از شروع به کار کارکنان خود را در سامانه تامین اجتماعی ثبت نام کنند. سیستم تامین اجتماعی مزایای بهداشتی، بازنشستگی و بیکاری را به کارکنان ارائه می دهد. هم کارفرمایان و هم کارمندان به سیستم تامین اجتماعی کمک می کنند. این یکی از مهم ترین قوانین کار در ترکیه برای کارفرمایان و کارمندان است.

اتمام قرارداد همکاری

کارفرمایان می توانند با اطلاع رسانی به کارمند قرارداد کار را فسخ کنند. مدت اخطار بستگی به مدت خدمت کارمند دارد. اگر کارفرما بدون اطلاع قبلی قرارداد کارمندی را فسخ کند، باید به کارمند غرامت بپردازد. همچنین کارکنان می توانند با اخطار به کارفرما قرارداد کار خود را فسخ کنند.

امنیت محل کار

کارفرمایان باید محیط کار ایمن و سالم را برای کارکنان خود فراهم کنند. آنها باید برای پیشگیری از حوادث و بیماری های شغلی تدابیری اتخاذ کنند

کارمندان در ترکیه پس از گذراندن یک سال خدمت نزد کارفرمای خود می توانند از مرخصی سالانه با حقوق بهره مند شوند. مدت مرخصی بستگی به مدت خدمت کارمند دارد. همچنین کارکنان از مرخصی استعلاجی با حقوق و مرخصی زایمان برخوردارند.

تبعیض

تبعیض بر اساس جنسیت، نژاد، مذهب، معلولیت یا عقاید سیاسی در ترکیه ممنوع است. کارفرمایان باید فرصت های برابر را برای همه کارکنان فراهم کنند و نباید در استخدام، ترفیع یا اخراج تبعیض قائل شوند.

کارمندان خارجی

کارمندان خارجی شاغل در ترکیه باید دارای مجوز کار معتبر باشند. کارفرمایان باید برای کارمندان خارجی خود از وزارت کار و تامین اجتماعی مجوز کار بگیرند. کارمندان خارجی از حقوق و حمایت های مشابهی با کارمندان ترکیه برخوردارند.

کار-ترکیه

جریمه ها

کارفرمایانی که قوانین کار را نقض کنند ممکن است با مجازات، جریمه و پیگرد قانونی روبرو شوند. کارکنانی که معتقدند حقشان تضییع شده است می توانند به وزارت کار و تامین اجتماعی شکایت کنند و یا اقدامات قانونی انجام دهند.

حق سنوات

کارمندانی که به دلایلی مانند تعطیلی شرکت، تعدیل نیرو یا پایان قرارداد با مدت معین از کار اخراج می شوند، مستحق دریافت حقوق پایان کار هستند. میزان حقوق پایان کار بستگی به مدت خدمت و آخرین حقوق کارمند دارد. حقوق پایان کار معمولا به صورت یکجا پرداخت می شود.

مرخصی زایمان

کارمندان زن از 16 هفته مرخصی زایمان برخوردار هستند که 8 هفته اول آن اجباری است. کارمندان مرد از 5 روز مرخصی پدری با حقوق برخوردار هستند.

دوره آزمایشی

کارفرمایان می توانند یک دوره آزمایشی برای کارکنان جدید تعیین کنند تا شایستگی آنها را برای شغل ارزیابی کنند. دوره آزمایشی نمی تواند بیش از دو ماه باشد. در طول دوره آزمایشی، کارفرما می تواند بدون اخطار یا جبران خسارت، قرارداد کار را فسخ کند.

معرفی پروژه های ساختمانی ترکیه