اجاره خودرو در ترکیه
15 شهریور 1401
حقوقی
:
یکی از دغدغه های مسافران در سفر، بحث رفت آمد به مکان های گردشگری و تفریحی می باشد. مسافران و توریست ها می توانند یا با وسایل حمل و نقل عمومی به مکان مد نظر خود بروند یا می توانند خودرو اجاره نمایند. دارای شرایطی است که ما در این مقاله آن را برای شما بازگو خواهیم کرد.
وقتی شما وارد ترکیه میشوید در هر کدام از فرودگاههای بین المللی تابلو شرکت هایی که به صورت روزانه خودرو اجاره میدهند را خواهید دید. این شرکت ها فقط به مسافرانی خودرو اجاره می دهند که پاسپورت و گواهی نامه بین المللی داشته باشند. راه دوم برای مراجعه به دفتر اجاره خودرو در شهر مورد نظر می باشد مثلا در استانبول اطراف میدان تکسیم و خیابان آکسارای این دفاتر یافت می شود. روند کار به این صورت است که مشخصات پاسپورت و گواهی نامه شما را وارد سیستم می کنند و بعد ماشین را به شما تحویل می دهند. اگر با تور به ترکیه سفر می کنید حتما از راهنمای تور خود کمک بگیرید.
شرایط شامل موارد زیر میباشد:
- به متقاضیان بالای 21 سال خودرو اجاره داده میشود.
- متقاضی باید حتما گواهینامه بین المللی داشته باشد
- مدت اجاره خودرو کمتر از 24 ساعت نمی تواند باشد و از زمان تحویل خودرو این مدت لحاظ می شود. زمان تحویل خودرو اگر 1 ساعت به تاخیر بیوفتد ایرادی ندارد ولی اگر تاخیر به 3 ساعت برسد باید متقاضی جریمه یک روز کامل را پرداخت نماید.
- هزینه عوارض اتوبان و سوخت به عهده خود متقاضی است.
- مبلغ اجاره باید در زمان تحویل خودرو از طرف متقاضی(مستاجر) پرداخت شود. درصورتیکه قبض جریمه خودرو از طرف پلیس در مدت تاریخی باشد که خودرو در اختیار متقاضی(مستاجر) بوده باشد، شرکت به متقاضی اعلام می کند و متقاضی موظف به پرداخت مبلغ جریمه تا 48 ساعت آینده است. در صورت عدم پرداخت عواقبی چون ممنوع الورود شدن به ترکیه، اعلام به پلیس گذرنامه ایران، عدم تمدید گواهینامه بین المللی، پیگیری مطالبات از طریق اینترپل متوجه فرد خواهد بود.
- متقاضی باید حتما یک نسخه از قرارداد اجاره خودرو، بیمه ماشین و هم چنین گواهی نامه بین المللی رانندگی خود را در زمان رانندگی به همراه داشته باشد.
- در شهرهای بزرگ ترکیه مثل آنتالیا و استانبول متقاضی باید حتما آدرس دقیقی از محلهایی را که تصمیم دارد با خودروی اجاره شده برود با شخصی که نقشه و آدرس دقیق را میداند چک و بررسی کند.
- خودروهای اجارهای دارای بیمه کامل در مقابل حوادث می باشد ولی درصورتیکه راننده در حالت مستی و خماری باشد تمامی هزینه ها بر عهده وی خواهد بود.
- تماس با افسر پلیس راهنمایی و رانندگی و ممانعت از تغییر محل خودرو.
- تهیه گزارش حادثه توسط پلیس و یک گزارش تست الکل باید انجام شود.
- اگر وسیله نقلیه دیگری در تصادف درگیر بود، متقاضی باید یک کپی از مدارک راننده که شامل بیمه نامه و گواهینامه و کارت شناسایی می باشد را دریافت نماید.