آغاز موج جدیدی از بازداشت روزنامه‌نگاران در ترکیه

آغاز موج جدیدی از بازداشت روزنامه‌نگاران در ترکیه

15 شهریور 1401

اخبار ترکیه

آغاز موج جدیدی از بازداشت روزنامه‌نگاران در ترکیه
همه چزی درباره ی زندگی در ترکیه

بازداشت روزنامه‌نگاران در ترکیه در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است به طوری که عملیات، بازجویی، بازداشت و دستگیری علیه آن‌ها به بحث روز ترکیه تبدیل شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر تعداد روزنامه‌نگاران بازداشتی در ترکیه روند صعودی به خود گرفته است به طوری که در دو روز گذشته تعداد زیادی خبرنگار و روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند که برخی از آن‌ها روانه زندان شدند.

پس از کودتای نافرجام 2016 ترکیه، بازداشت روزنامه‌نگاران به دست دستگاه قضایی ترکیه به یک روند معمول تبدیل شده بود که این بازداشت‌ها در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است و بار دیگر عملیات، بازجویی، بازداشت و دستگیری علیه روزنامه‌نگاران به بحث روز ترکیه تبدیل شده است.

دستگیری‌های روزهای اخیر علیه روزنامه‌نگارانی صورت گرفته است که حول سه موضوع خبر نوشته بودند: 1)  مرگ یک مأمور سازمان اطلاعت ترکیه در لیبی 2) وضعیت آوارگان در مرزهای ترکیه پس از تصمیم آنکارا در بازگشایی مرزهایش به سوی اروپا 3) انتقاد از حضور نظامی ترکیه در ادلب سوریه.

عملیات دستگاه قضایی ترکیه علیه خبرگزاری «اودا تی وی» به اتهام انتشار خبری مبنی بر کشته شدن یک مأمور امنیتی سازمان اطلاعات ترکیه (میت) ابعاد گسترده‌ای به خود گرفته است. در حالی که روز گذشته «باریش ترک اوغلو» مدیر بخش خبری «اودا تی وی» و «هولیا کیلینچ» خبرنگار این خبرگزاری دستگیر شده بودند، امروز هم «باریش پهلوان» سردبیر آن دستگیر شد.

عملیات دستگیری علیه انتشار خبر کشته شدن مأمور میت در لیبی به «اودا تی وی» منحصر نمانده است و تحقیقات در مورد روزنامه‌های «یئنی چاغ» و «یئنی یاشام» هم آغاز شده است. به طوری که «مراد آغیرل» ستون نویس روزنامه «یئنی چاغ»، «فرهاد چلیک» سردبیر، «آیدین کسر» مدیر بخش نویسندگان و «سمیها آلانکوش» خبرنگار روزنامه «یئنی یاشام» بازداشت شدند.

شبکه تلویزیونی «روداو» و خبرگزاری «مزوپوتامیا» نیز قربانی تهیه گزارش از وضعیت آوارگان در مرز ترکیه با یونان شدند. به طوری «راوین استرک» خبرنگار و «مهمت آکگون» فیلم‌بردار شبکه تلویزیونی «روداو» و «ادریس ساییلقان» خبرنگار خبرگزاری «مزوپوتامیا» بازداشت شدند.

انتشار خبر کشته شدن سربازان ترکیه در ادلب سوریه منجر به بازداشت «ماهیر بوزتپه» سردبیر خبرگزاری اسپوتنیک ترکیه و سه نفر از خبرنگاران آن شد. به طوری که دستگاه قضایی ترکیه تحقیقات و بازجویی از بوزتپه را بر اساس ماده‌های 301 و 302 قانون جزایی ترکیه ادامه می‌دهد.

درخواست مشاوره در ترکیه